Illustrasjonsfoto hentet fra Twitter

Søndag rapporteres det i sosiale medier at det iranske regimet skyter mot demonstranter i sentrum av Teheran. Styrker fra Revolusjonsgarden og den beryktede Basij-militsen skal ha åpnet ild. Minst 7 skal være skutt.

Demonstrasjonene har også spredt seg til andre byer i Iran, melder Radio Farda.

Demonstrasjonene startet etter at regimet lørdag innrømmet at de skjøt ned det ukrainske passasjerflyet, der 176 mennesker omkom. At det skal ha skjedd ved en feiltakelse har ikke blidgjort demonstrantene. Søndag kveld rapporteres det om skyting.

Videoer som ble postet på nettet, viste også demonstranter som i kveldstimene ropte slagord mot myndighetene og som beveget seg gjennom t-banestasjoner og fortau, mange i nærheten av Frihetsplassen, der folk var blitt oppfordret til å komme og demonstrere. (NTB)

Trump: – Drep ikke deres demonstranter

Lørdag ble det brukt tåregass mot tusenvis av demonstranter som ropte slagord som «død over diktatoren», med henvisning til landets øverste leder Ali Khamenei.

USAs president, Donald Trump, twitret søndag på farsi. I tweeten advarte han mot å angripe demonstrantene med våpen.

I november ble mer enn 300 demonstranter drept av sikkerhetsstyrkene under demonstrasjonene som ble utløst av økte drivstoffpriser.

Oppdateres.