HAMAS-medlemmer deltar ved begravelse på Gaza-stripen i januar, 2019. Illustrasjonsfoto: Ibraheem Abu Mustafa/REUTERS/NTB Scanpix

En militærdomstol styrt av Hamas har dømt en komiker til 18 måneders fengsel for å ha spilt inn en narrevideo av en halshogging i IS-stil.

32 år gamle Aadel al-Mashwakhi, som kommer fra Rafah sør på Gazastripen, dømmes til seks måneders fengsel for å ha fornærmet religiøse følelser, seks måneder for å ha vist motstand overfor gjeldende politikk, og seks måneder for å ha utvist avvikende oppførsel. Det melder nettstedet Paltimes, som står nært islamistbevegelsen Hamas, søndag.

Dommen, som falt lørdag, bekreftes av politiet i Rafah.

Bakgrunnen er en video som har sirkulert i sosiale medier og på YouTube siden september. Der står han sammen med tre unge menn. To av dem holder kniver. Selv leser han opp et vers fra Koranen, mens en fjerde ung mann med bind for øynene kneler foran ham.

– Denne mannens hode skal kuttes av fordi han stjal en pose pistasjnøtter fra en gammel kvinne for ti år siden, og for fire år siden svømte han i sjøen iført en dongerishorts som var 5 centimeter over knærne, noe som er i strid med islam, sier al-Mashwakhi med fattet stemme, mens de andre rundt ham begynner å fnise.

Radikale muslimer har hisset seg opp over at komikeren har kunnet gjøre narr av islamske regler.

Komikeren er kjent i Rafah for å ha publisert flere titalls videoklipp på YouTube.

Kjøp Oriana Fallacis bok her