President Donald Trump og Kinas president Xi Jinping, her i forbindelse med G-20-toppmøtet i Osaka, Japan, 29. juni 2019. Nå nedtrappes den 17 måneder lange handelskrigen. (Foto:AP Photo/Susan Walsh/NTB scanpix)

 

 

USAs president Donald Trump har diskutert handel, Nord-Korea og Hongkong i en telefonsamtale med sin kinesiske motpart Xi Jinping.

– Jeg hadde en svært god samtale med Kinas president Xi angående vår store handelsavtale. Kina har allerede innledet med omfattende kjøp av landbruksprodukter, med mer. Formell signering skal finne sted, skriver Trump på Twitter.

USA og Kina ble i forrige uke enige om første fase en av ny handelsavtale. Enigheten innebærer at USA avlyser toll som var varslet på kinesiske varer, mens Kina forplikter seg til å øke sin import fra USA. Det er ikke satt noen dato for når fase én skal undertegnes.

USA kunngjorde i forrige uke at forhandlingene rundt fase to av handelsavtalen skulle starte umiddelbart.

– Vi snakket også om Nord-Korea, der vi samarbeider med Kina, og om Hongkong (fremgang!), tvitrer Trump, uten å utdype.