Nytt

Rundt 2000 migranter som ankom med tog går for å krysse grensen mellom Kroatia og Slovenia 24. oktober 2015. AFP PHOTO / STRINGER

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) vil forhindre at det kommer en ny flyktningstrøm til Norge ved å tilby telt istedenfor hotell.

– Det skal være kjempeenkelt. Vi skal ha kontroll på dem og sjekke om de har smittsomme sykdommer. De som skal ha avslag skal settes raskt på flyet og slippe å bli bosatt på mottak, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK.

Uttalelsen kommer få dager etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truet med å åpne portene til Europa for 3,6 millioner syriske flyktninger.

Ankomstsenteret i Råde i Østfold oppgraderes nå til å kunne ta imot 300 asylsøkere i døgnet. Etter utvidelsen skal inntil 1.000 asylsøker kunne bo i ankomstsenteret til enhver tid.

Kallmyr besøkte ankomstsenteret tirsdag og la ikke skjul på at det er en baktanke bak den enkle standarden.

– Vi prøver å forhindre at de kommer til Norge, og innlosjerer i telt i stedet for hotellrom. I 2015 så vi at de sendte bilder til vennene og sa «her er det luksus, hit må dere komme». Det ga et fullstendig feil bilde av Norge, sier Kallmyr.
Les også