De utenlandske IS-kvinnene påtvinger de andre kvinnene i leiren religiøse læretimer, opplyses det fra al-Hol leiren i Syria. De fleste av de 71.400 som befinner seg i al-Hol er syriske og irakiske kvinner og barn, men et område er hjem til rundt 10.000 ekstreme IS-tilhengere fra andre land. Her har kvinnene, i et eget telt, satt opp en domstol som dømmer ut fra de hardeste kriteriene fra sharia-lovene.

I forrige måned fant de utenlandske IS-kvinnene en 16-år gammel jente skyldig i å ha «forlatt islam». De knivstakk henne til døde som straff før de også drepte en mann for samme «dødelige synd».

IS-kvinnene er utstyrt med kniver og skytevåpen og de har konfrontasjoner med de kurdiske vaktene i leiren.

In the recent knifing incident, the women pulled knives from their all-enveloping black robes after the guilty verdict was announced and repeatedly stabbed the teenage girl.

Kurdish guards evacuated her to a clinic where she later died, according to Abdul-Qader al-Ofeidly, commander of the Kurdish police force known as Asayish, which guard the camps.

It was not clear what her nationality was, but al-Ofeidly said she was one of several people attacked or killed by fellow detainees.

 

    1.oktober stormet politiet et telt og reddet to kvinner som hadde fått dødsdom av de ekstreme IS-kvinnene. De var i ferd med å bli knivstukket til døde da politiet reddet dem.

I et annet raid i september ble det funnet håndgranater og et lik av kvinne som var blitt drept av andre i leiren. Abdul-Karim Omar, som er fungerende utenriksminister i Syrias kurdisk-ledende administrasjon, sier at det er de utenlandske kvinnene som utgjør den største trusselen.

An internal security patrol member escorting women, reportedly wives of ISIS group fighters. Kurdish authorities say relatives of jihadists promote ISIS ideology and still pose a 'danger'

al-Hol er en tikkende bombe, sier Abdul-Karim Omar.

Daily Mail

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂