Petter Stordalens 450 reiser med eget privatfly de siste tre årene, illustrert av Dagens Næringsliv. Skjermdump fra video.

Milliardæren Petter Stordalen vil forby biler i byene for å «redde klimaet». Selv har han på tre år flydd en strekning som tilsvarer tolv og en halv gang rundt jorden i sitt privatfly.

Den intense flyaktiviteten har ført til gigantiske utslipp av CO2 sammenlignet med vanlige folks utslipp ved transport med bil og fly, påviser Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen har Stordalens privatfly sluppet ut 1.500 tonn CO2 på de tre årene siden han skaffet det. Til sammenligning har det svenske Naturvårdsverket beregnet en gjennomsnittssvenskes utslipp på tre år til omkring 30 tonn.

Hotellmagnatens privatfly har siden høsten 2016 sluppet ut kulldioksid tilsvarende 3.600 vanlige flyreiser mellom Oslo og New York.

– Jeg har forståelse for kritikken jeg får for min reiseaktivitet. Jeg har kommentert dette flere ganger de siste årene, og har ikke noe nytt å tilføye, sier Stordalen.

Petter Stordalen snakker ofte og mye om klima og klimaendringer, og har flere ganger kommet med forslag om drastiske klimatiltak.

Til Expressen sa han i sommer at han vil forby biler i byene. På spørsmål om hvor mye han selv reiser kollektivt, svarte han:

– Nej, inte jätteofta. Men jag använder oftast en hybridbil.

Innsatsen for klimaet gjøres – ifølge Stordalen – gjennom forretningsdriften, men selv fremstår Stordalen som et nokså dårlig forbilde gjennom sine enorme utslipp.

Privatflyet ble kjøpt høsten 2016 for 220 millioner kroner. Siden dess har det vært i luften hele 450 ganger, hvilket innebærer at det i snitt har tatt av litt hyppigere enn hver tredje dag.

På tre år har privatflyet tilbakelagt nesten en halv million kilometer, tilsvarende tolv og en halv gang rundt planeten.

Stordalens kommunikasjonssjef Ida Holen har tidligere opplyst til Nettavisen at alle Stordalens reiser klimatkompenseres.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂