Nytt

Houthi-opprørernes talsmann Yahya Saree under en TV-tale den 18. september 2019. Stillbilde: Houthi Military Media Center / ReutersTV / Scanpix.

– Hvis dere vil ha fred og trygghet for deres installasjoner og glasstårn, som ikke kan stå imot et angrep fra en enslig drone, bør dere la Jemen i fred, sa talsmannen for den iransk-støttede Houthi-militsen onsdag. Trusselen bør tas alvorlig. Emiratene er ikke trygt.

Her er en tekstet (engelsk) video av hva talsmannen for houthi-militsen sa.

Uttalelsene bør sende bølger av angst, ikke bare inn i de innerste palass-kroker til de emiratiske sjeikene, men også inn i flere av verdens ledende oljeselskap og banker. Sårbarheten til Emiratenes enorme skyskrapere, deriblant verdens høyeste bygning, Burj Khalifa (829,8 m), har i årevis vært et samtaletema blant utlendinger i Emiratene.

Skrekkscenariet til nå har vært om det brøt ut brann mer enn 50 meter over bakken. Emiratere jeg har snakket med sier det lokale brannvesenet ikke har en sjanse til å slukke branner i bygninger høyere enn 100 meter. Vel har de planer om å bruke helikoptre med vann til slukking, men med den røykutviklingen det vil bli, slik som ved denne brannen i 2017, og med den generelle inkompetansen som dessverre er et faktum i mange av sjeikedømmene, er det grunn til å frykte hva som kan skje.

Disse uttalelsene må selvsagt sees i sammenheng med Trumps siste uttalelser. En full krig i Gulfen vil være katastrofal for alle parter…

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også

Les også