Nytt

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad avbrøt onsdag sin valgkampturné på Sørlandet for å komme tilbake til Oslo, der bompengestriden raser.

Ropstad bekrefter selv overfor NTB at han onsdag ettermiddag setter kursen mot hovedstaden. Han satt i 15.40-tiden om bord på et fly på Kjevik i Kristiansand, klar til å ta av i retning Oslo.

KrF-lederen ønsker å være tilgjengelig i tilfelle det er behov for at regjeringspartiene møtes for å diskutere bompengesaken. Situasjonen synes svært hektisk etter at Venstres stortingsgruppe avsluttet sitt møte i 15-tiden onsdag.

Det er statsminister Erna Solberg som har bedt Ropstad om å komme tilbake til Oslo.

– Jeg kommuniserer fortløpende med mine partifeller. Men denne prosessen skal ikke trekke ut i tid på grunn av oss. Vi skal bidra til at vi får en løsning på denne saken. En løsning som er bra for miljøet og sikrer utbygging av kollektivtrafikk som bybanen i Bergen og som samtidig senker bompengebelastningen, som er vel høy enkelte steder, sier Ropstad til NTB.