Nytt

Illustrasjonsfoto.

Musikkfestivalen We Are STHLM har i flere år vært plaget av at jenter har blitt utsatt for seksuellle overgrep. På årets festival fortsetter overgrepene.

Hittil er et titall tilfeller av seksuell trakassering og to voldtekter anmeldt, ifølge Aftonbladet.

Nyheter Idag har tidligere avslørt hvordan Dagens Nyheter (DN) prøvde å mørklegge overgrepene – da var overgriperne syriske og afghanske menn.

Ifølge Aftonbladet ble to voldtekter registrert av overvåkingskameraer lørdag. Rett før klokken 20 skal to menn ha gått opp bak to 15-årige jenter i folkehavet foran scenen og voldtatt dem.

– Vi har fått in två anmälningar om våldtäkt under den sista dagens insats på We Are Sthlm, säger Ola Österling på polisens regionledningscentral.

Mennene befant seg søndag ettermiddag fortsatt på frifot. Politiets presstalsmann har ingen opplysninger om signalement.

We Are STHLM ble for noen år siden herostratisk berømt etter at mange jenter ble utsatt for seksuelle overgrep.

I år har det fortsatt. Hittill har et titall tilfeller av seskuell trakassering blitt anmeldt. En mann har blitt pågrepet, men er senere sluppet fri. Nasjonalitet og alder på mannen var ikke kjent for politiets presstalsmann da Nyheter Idag tok kontakt.

En mer omfattende rapport om årets politiinnsats på We Are STHLM kommer mandag.

I 2016 avslørte Nyheter Idag hvordan Dagens Nyheter hadde dekket over overgrepene på We Are STHLM sommeren 2015. Avsløringen vakte stor oppmerksomhet, både i Sverige og internasjonalt.

I løpet én kveld pågrep politi og ordensvakter et 90-tall menn og gutter, fortalte et øyenvitne til Nyheter Idag. Men DNs intresse for saken kjølnet kraftig etter at vitnet, som kontaktet DN for å tipse om saken, fortalte at samtlige som ble pågrepet var fra Afghanistan og Syria.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!