Israelsk UD er denne uken vertskap for en gruppe arabiske journalister fra land de ikke har diplomatiske forbindelser med. Denne forsiktige og nå publiserte tilnærmingen gikk ikke bare smertefritt for seg, da en av journalistene besøkte Gamlebyen i Jerusalem.

For den saudiarabiske bloggeren Mohammad Saud, som ikke legger skjul på sin beundring for Israel og Benjamin Nethanyahu, ble det vitterlig en kanossagang med dobbel bunn, rapporterer Times of Israel. Da han mandag gikk gjennom Jerusalems Gamleby for å be i Klippemoskeen, ble han ydmyket og forulempet på det groveste av rasende palestinere. Stoler, sandaler og spyttende unger, ledsaget av en strøm av skjellsord fra øverste skuffe gjorde at den modige saudieren måtte oppgi sitt forsøk på å besøke Tempelhøyden.

Journalistene, blant dem også noen fra Irak og Jordan, skal denne uken møte israelske politikere og akademikere, samt besøke nasjonalforsamlingen Knesset, og minnesmerket over Holocaust i Yad Vashem.

For såvel den palestinske mobben i Jerusalems gater, som for det palestinske lederskapet, både i Gaza og på Vestbredden, er besøket en påminnelse om at det finnes grenser for tålmodighet med det palestinske lederskapet, også i arabiske land som ikke har diplomatiske forbindelser med Israel. Samtidig har besøket også en indirekte brodd mot Iran, som både Gulf-statene og Israel nå er i ferd med å danne felles front mot.

Les også