Bare i Oslo kom det 52 nye bomstasjoner 1. juni i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Rundt 60 prosent av dem som betaler bompenger, opplever at de belastes for hardt, ifølge en Dagbladet-undersøkelse.

Av dem som bompenger er et aktuelt problem for, svarer 62 prosent – rundt to av tre – at de personlig belastes for hardt med bompenger, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet.

42 prosent av dem som ble spurt i undersøkelsen, har svart at de betaler altfor mye i bompenger. 25 prosent har svart at de belastes «helt OK», mens for 26 prosent er det ikke en aktuell problemstilling. Kun 6 prosent har ikke gjort seg opp en mening.

Hittil har bompengeopprør dominert kommunevalgkampen.

De ulike bompengepartiene har skapt sjokkbølger inn i det etablerte politiske landskapet en rekke steder i landet. Det største partiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), ble nylig målt til største parti i Bergen. FNB og andre bompartier har også vokst betydelig i Stavanger, Sandnes, Drammen, Tromsø og Oslo.