Politiet har bevæpnet seg etter funn av blod og blodspor langs en vei i Ålesund. De leter etter en eller flere mulig skadde personer.

Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd, men politiet frykter at blodet som søndag ble funnet ved en offentlig vei ved Gåseid i Ålesund, stammer fra et menneske.

Blodfunnet ble gjort av forbipasserende klokka 9.30 søndag formiddag. Politiet meldte om funnet rundt halvannen time senere.

– Det er en blodansamling og blodspor som går vekk ifra blodansamlingen. Nå søker vi for å få mer opplysninger om hva dette stammer fra, sier operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier at politiet er nokså sikre på at blodet stammer fra mennesker.

– Vi er ganske sikre. Det er opplysninger på åstedet som tyder på at blodet er fra mennesker, sier Amdam.

Politiet har bevæpnet seg i forbindelse med søket etter mulig skadde personer. Ifølge operasjonslederen er årsaken at de mistenker at det kan ha skjedd en kriminell handling på stedet.

Politiet opplyser at de søndag formiddag gjennomfører hundesøk i og rundt stedet der blodfunnet er gjort, og kriminalteknikere jobber med kriminalteknisk etterforskning.

Operasjonslederen sier at politiet ikke har oversikt over noen hendelse i området natt til søndag, men om noen har vært vitne til en hendelse, så er politiet interessert i informasjon.

(©NTB)

Kjøp Oriana Fallacis bok her