Landsgericht i Oldenburg. Foto: Corradox / Wikimedia Commons.

Juryen ved landsretten i Oldenburg, Niedersachsen, har i disse dager behandlet en makaber kriminalsak av uvanlig råskap, der både offeret, en 28 år gammel mann fra Eritrea, og tiltalte, en 24 år gammel mann fra Sør-Sudan, bodde ved asylmottaket i byen.

Det var den 4. november 2018 at det kom til et voldelig sammenstøt mellom de to foran mottaket, skriver Nordwest Zeitung. Bakgrunnen var en pengekrangel, der eritreeren var blitt beskyldt for å ha stjålet penger fra sørsudaneseren.

Eritreeren slo først sørsudaneseren i hodet med en jernstang, for deretter å bli stukket med en kniv i brystet. 24-åringen brukte kniven for å avverge flere slag med jernstangen, og handlet således i selvforsvar. Men det holdt ikke å uskadeliggjøre angriperen:

Tiltalte skalperte deretter overfallsmannen levende. For å gjøre dette måtte han kutte i ham flere ganger. Dommer Bührmann kalte det en grusom fremgangsmåte. Heldigvis hadde offeret mistet bevisstheten. Ved full bevissthet er det umulig å holde ut smerter som det ikke er mulig å forestille seg, sa en medisinsk sakkyndig.

28-åringen døde på stedet. Men gitt selvforsvarssituasjonen ble sørsudaneseren bemerkelsesverdig nok ikke dømt for drap, men for grov legemsbeskadigelse, til tross for at skalperingen ikke tjente til selvforsvar.

24-åringens straff? To og et halvt års fengsel.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.