Steffen Engman fikk politiet på døren torsdag morgen. Skjermdump fra video.

Torsdag morgen oppsøkte politiet Steffen Engman (33) fra Rogaland hjemme, ransaket boligen og beslagla all elektronikken hans.

Engmann ble anmeldt av politiet for hatefulle ytringer etter å ha publisert en video der han tok til orde for at alle utlendinger bør ut av Norge, meldte Resett for et par uker siden. Engman er nå siktet for «hatefulle ytringer» skriver avisen i dag.

I februar la Steffen Engman ut videoen «DE SKAL UT» på YouTube, hvor han argumenterer for at alle utlendinger bør forlate Norge.

Engman ble informert av politiet om at han var anmeldt for «hatefulle ytringer», og at det var politiet selv som hadde levert anmeldelsen.

Nå er han altså siktet.

– Politiet kom på døren i morges. Det var min mor som åpnet døren, og de spurte etter meg. Jeg går ut og snakker med dem, og de sier da at det skal ransake boligen. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, eller hva de ville. De nevnte at det var forbundet med at jeg nå er siktet for hatefulle ytringer, sier Engman til Resett.

Han opplevde situasjonen som en svært truende og ubehagelig invasjon av privatlivet.

– De kom inn og ransaket leiligheten, og tok beslag i all elektronikk, telefonen min og Macen min, som de også krevde å få passord til. De gikk gjennom private ting, som klærne mine. Det føltes som en invasjon av privatlivet som er så grov at jeg ikke har ord.

Politifolkene skal under ransakelsen ha forsøkt å knytte Engmans uttalelser til terror, skriver Resett.

Politiadvokat Kenneth Møller i Sør-Vest politidistrikt hevder at såkalt hatkriminalitet er økende.

– Riksadvokaten har senest i rundskriv nummer 1/2019 fremhevet hatkriminalitet og hatefulle ytringer som et prioritert område for politiet, som skal vies særskilt oppmerksomhet. Dette har sammenheng blant annet med at slik kriminalitet er stadig økende, ikke minst på internett.

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂