Nytt

Tirsdag var Michelle Obama i København. Torsdag er Oslo vertsby for foredragsturneen hennes. Foto Ritzau Scanpix / Martin Sylvest via Reuters

Arrangøren vil ikke si hvor mange som har betalt for å høre Michelle Obama i Oslo Spektrum torsdag, men foredraget er ikke utsolgt.

De som vil få med seg den tidligere førstedamen i USA og hennes foredrag «Becoming», må ut med mellom 480 og 6.900 kroner, skriver Aftenposten. Da ektemannen, tidligere president Barack Obama, var i Oslo i fjor, kostet billettene opptil 32.000.

Arrangør Live Nation Norway vil ikke si hvor mye Michelle Obama får for sin opptreden. De vil heller ikke si hvor mange billetter som er solgt, men markedssjef Elise Eriksen Løssfelt sier det ikke er utsolgt. Hun legger til at rundt tre firedeler av dem som har sikret seg en billett, er kvinner.

Foredraget har samme tittel som memoarene hennes, som er solgt i mer enn ti millioner eksemplarer. Der skriver hun blant annet om frustrasjonen hun kjente da hun satte sin egen advokatkarriere til side for å la ektemannen satse og sikte mot toppen av politikken. Hun skriver også at det er uaktuelt for henne å stille til valg og at hun heller vil rette oppmerksomheten mot en ny generasjon kvinnelige politikere i USA.

– Vi må støtte hverandre, være hverandres sterkeste allierte. Men kvinner kan ikke skape alle disse endringene alene. Menn må støtte oss i kampen, skriver hun i et epostintervju med Aftenposten.

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her