Mannen, som har dobbelt statsborgerskap fra Portugal og et annet vestlig land, er siktet for drapsforsøk på to venninner som gikk sammen. Illustrasjonsfoto

En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk på to tilfeldige kvinner, etter at en kvinne i 20-årene ble knivstukket ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo natt til søndag.

– Han er siktet for drapsforsøk på to personer og det er snakk om to venninner som gikk sammen, sier Øystein Storrvik til VG.

Han erkjenner å ha stukket én av kvinnene med kniv.

– Han knytter seg til handlingen muntlig, men sitter ennå i avhør, sier påtaleansvarlig Rita Parnas i Oslo politidistrikt til avisen.

Den siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag. Mannen har dobbelt statsborgerskap fra Portugal og et annet vestlig land. Han var i Oslo på besøk.

Stukket i mageregionen

En av kvinnen ble skadd og er innlagt på sykehus etter å ha blitt knivstukket i mageregionen på gata ved Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke. Ifølge politiet var hun et tilfeldig offer.

– De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet av kvinnen selv klokka 3.11 natt til søndag.

– Utenfor livsfare

– Hun ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet. Det førte til en pågripelse av en mann i midten av 40-årene kun få minutter senere, sier Solberg.

Mannen hadde da på seg gjenstanden som ble brukt til å stikke kvinnen.

– Kvinnen er operert ved Ullevål sykehus og tilstanden er stabil, opplyser operasjonslederen og legger til at det ikke er noe som tyder på at det er fare for livet.

 

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her