Tavle

– Vi registrerer at det er for mange bosatte flyktninger som ikke kommer ut i arbeid. Det er en utvikling vi er nødt til å snu. Vi må lykkes bedre med integreringsarbeidet, sier ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram.

Ordføreren uttaler seg til Trønder-Avisa, som tirsdag serverte sine lesere en befriende ærlig tittel:

Bjørn Arild Gram tilhører Senterpartiet, og er inne i sin tredje periode som ordfører. Hans oppskrift på å løse problemet virker kjent:

– Vi må fylle verktøykassa til Nav mest mulig, koble på andre ressurser og spille på alle gode krefter for at flere skal komme seg ut i inntektsgivende arbeid. Vi har også bedt rådmannen se på hvordan vi kan utvide arbeidskravet til dem over 30 år. Regjeringen skyver kostnadene fra stat til kommunene, men så lenge det er sånn må vi være dyktigere til å få folk over i jobb eller studieløp. Nav må være tett på, sier Gram.

Saken har i skrivende stund fått kun en leserkommentar. Den står på egne ben:

«Det virker som om ordføreren her mener/går inn for, at folk over 30 år skal jobbe nesten gratis for kommunen og at dette vil være en del av problemløsningen! Det folk trenger, er ordinære jobber med vanlig normal lønn som matscher kostnadsutviklingen og levestandarden i Norge! Dette er den mest inkluderende faktoren i samfunnet vårt! Så min resept/råd til ordføreren må bli: Ut i felten og skaff jobber til alle de som ble mottatt med åpne armer for en 3-4 år sida!!»

Åpne armer gir tomme kasser, altså. Vi oppfordrer våre lesere landet rundt til å tipse oss om andre kommuner som opplever det samme. Det er lokalvalg i år…

Les også

Les også