Nytt

Foto: Italiensk politi.

Den 47 år gamle senegaleseren Ousseynou Sy, som onsdag hadde til hensikt å begå terror mot Linate-flyplassen i Milano med en kapret og bensindynket buss full av skoleelever, utdypet sine motiver kort etter pågripelsen, før han ble avhørt.

Den terrorsiktede 47-åringen la for dagen hat mot hvite mennesker overfor politiet, skriver Corriere della Sera.

Et hat mot «dere hvite som har invadert og kolonisert oss. Dere har ødelagt oss, og nå avviser dere oss, slik at vi dør i Middelhavet». Han taler rolig. Hever ikke stemmen. Uttaler ordene tydelig.

Allerede mens han er i politibilen på vei til San Donato-sykehuset for å få behandling for de lettere skadene han pådro seg under dramaets gang, begynner han å fortelle.

«Jeg hadde forberedt det lenge. Jeg bestemte meg da jeg så på TV om skipet «Mare Jonio» og det de italienske politikerne gjorde for å hindre NGO-ene.»

Fremme på sykehuset fortsetter han å snakke på eget initiativ:

«Jeg angrer ikke. Det var noe jeg måtte gjøre, og jeg ville ha gjort det om igjen. Hundre ganger. Hvorfor? For å sende et signal til Afrika. Afrikanerne må bli igjen i Afrika.»

Senegaleseren hadde en konto på YouTube med brukernavnet Paul Sy (naboene kalte ham bare Paolo fordi fornavnet er så vanskelig for italienere). Han skal også ha gjort et filmopptak av seg selv med et slags manifest og sendt til slektninger før han slo til sist onsdag, men dette er ikke blitt gjort tilgjengelig for offentligheten.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.