Gjesteskribent

A propos kritiske øyne på hva som rører seg i samfunnet – kanskje min historie er interessant? I går ble fb-kontoen min slettet (deaktivert), ergo jeg eksisterer ikke lenger. Har hatt profilen siden 2008 og har aldri tidligere vært politisk aktiv på fb. Ei heller har jeg mottatt advarsler eller blitt utestengt grunnet publisering av kontroversielt innhold. Det jeg har publisert er naturfotografier og reiseskildringer.

Forbrytelsen min i går kveld var at jeg lastet opp en del bilder av IS-krigere som jeg vurderte å publisere med henvisning til Ernas lemfeldige og respektløse ståsted i forhold til den norske befolkningen med tanke på å la disse IS-krigerne få lov å komme tilbake til Norge. Jeg understreker at jeg vurderte å publisere fordi det var kun jeg som kunne se hva jeg hadde lastet opp fordi jeg hadde satt personverninnstillingen til «Kun meg».

Det var en helt privat «for your eyes only» opplasting av bilder. Og vipps var kontoen min deaktivert. Ingen advarsel. Ingen forklaring. Jeg rakk ikke å skrive en eneste bokstav, ei heller å forandre personverninstillingene for offentliggjøring. Gone! Borte med vinden. Er det blitt sånn at nå kan fb sensurere FØR man eventuelt vurderer å publisere et innlegg og kanskje ikke publiserer det uansett? Og uten advarsel? Er dette noe for dere å ta tak i? Jeg prøver nå ad veier å nå frem til fb men dere vet jo hvor «enkelt» det er.

Bjørn 😊