En kvinne behandles for kritiske skader etter å ha blitt angrepet i forbindelse med et innbrudd i Haugesund. En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Politiet fikk klokken 16.17 tirsdag melding om en mann med øks som forsøkte å bryte seg inn i et hus i Haugesund, skriver Haugesunds Avis. Politiet opplyste at mannen forsvant fra stedet i en bil – og at flere patruljer lette etter ham.

– Vi vet ikke så fryktelig mye. Det er ganske hektisk her nå. Vi prøver å lokalisere ham. Vi har mange ressurser på denne saken, sa operasjonsleder Helene Strand i Sør-Vest politidistrikt til Haugesunds Avis like etter klokken 16.30.

Informasjonen gikk ut på at en mann med øks forsøkte å bryte seg inn i kvinnens bolig. Mannen i slutten av 40-årene ble senere pågrepet på Vår Frelsers gravlund.

Politiet vet foreløpig ikke hvem kvinnen er, men mannen som er pågrepet er en kjenning av politiet, skriver VG, og legger til at «han er norsk statsborger».

– Politiet har fremdeles ikke opplysninger om den skadde personen, annet enn at det er en kvinne. Det er ukjent om der er relasjon mellom henne og den pågrepne, melder politiet.

De opplyser at de har liten kapasitet til å svare om saken, men varsler at det snart vil komme en pressemelding.

Til VG opplyser sier jourhavende jurist Anne Mette Dahle at kvinnen er kritisk skadd. Kvinnen har stikkskader, men det er ukjent hva hun er blitt angrepet med, ifølge politiet. (NTB)

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.