Nytt

«Med bakgrunn i politiets risikovurderinger vil politiet være bevæpnet for å sikre at fengslingsmøtene avvikles på en trygg og god måte», skriver Vest politidistrikt.

Tre menn fremstilles mandag for varetektsfengsling etter knivdrapet i Bergen fredag kveld.

Said Bassam Chataya ble knivstukket på Circle K Viken ved Danmarks plass i Bergen og døde av skadene han ble påført. Fetteren til avdøde er siktet for drap. Elleve andre er pågrepet, skriverBergensavisen og Bergens Tidende.

Mandag skriver Bergensavisen at politiet vil fremstille tre av dem for fengsling, blant andre den nevnte fetteren. Han fremstilles klokka 12.45 i Bergen tingrett.

Den 21 år gamle fetteren er tidligere straffedømt, skriver avisen. Mannen skulle møtt i Bergen tingrett i januar, tiltalt for vinningskriminalitet. Fremstillingen ble avlyst fordi han ikke var lovlig stevnet.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Marius Wesenberg, som forsvarer en av de tre mennene som fremstilles mandag.

Motivet og forløpet til knivstikkingen er en sentral del av etterforskningen. Politiet har flere hypoteser, inkluderer utsagn om et mulig sjalusidrama til en konflikt om rusmidler.

Politiet vil kreve lukkede dører under fengslingsmøtene.

«Med bakgrunn i politiets risikovurderinger vil politiet være bevæpnet for å sikre at fengslingsmøtene avvikles på en trygg og god måte», skriver Vest politidistrikt i en pressemelding, ifølge Bergens Tidende.