Nytt

Eduardo Bolsonaro og Steve Bannon. Foto: Instagram.

Eduardo Bolsonaro, sønn av Brasils president Jair Bolsonaro og representant for det sosialliberale partiet i den brasilianske Kongressen, har sluttet seg til tidligere Trump-rådgiver og Breitbart-sjef Steve Bannons internasjonale populistbevegelse The Movement.

Bloomberg skriver:

Eduardo Bolsonaro, a member of Brazil’s congress, will be leader of the populist-backing group in Brazil, “representing Latin American nations,” according to a statement issued Saturday by the group.

“We will work with him to reclaim sovereignty from progressive globalist elitist forces and expand common sense nationalism for all citizens of Latin America,” the younger Bolsonaro said in the statement.

Den erklærte hensikten med The Movement har vært å koordinere de europeiske nasjonalpopulistene, først og fremst med tanke på EU-valgene i mai. Men ut fra det Eduardo Bolsonaro skriver på Instagram, virker det nå som om ambisjonene er globale:

I’m very proud to join Steve Bannon as the leader of The Movement in Brazil, representing Latin American nations. We will work with him to reclaim sovereignty from progressive globalist elitist forces and expand common sense nationalism for all citizens of Latin America. We will restore dignity, freedom and economic opportunity to our great nation and her neighbors. We will walk through our program of uniting the forces of nationalism.

Det handler ifølge Bolsonaro jr. til syvende og sist om å bevare en tusenårig vestlig kultur. Det er altså liten tvil om at han står nær sin far politisk. President Jair Bolsonaro blir fra tid til annen omtalt som Latin-Amerikas Trump.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!