En palestinsk domstol har dømt en amerikansk borger til livsvarig fengsel for å ha medvirket til salg av palestinsk jord til jøder.

A Palestinian Authority (PA) court in Ramallah has sentenced a U.S. citizen to life in prison with hard labor today for the crime of selling property to Jews, a capital offense in the PA.

Akel ble bortført av palestinsk sikkerhetspoliti i Ramallah 11. oktober. Han ble dømt for å ha forsøkt å selge palestinsk jord til en fremmed stat.

Issam Akel, 53, a U.S. citizen and a holder of an Israeli national identity card, was abducted by PA intelligence on October 11 in Ramallah. According to Reuters, the PA court’s media office said Akel was convicted of “attempting to sever parts of Palestinian land and annex it to a foreign state,” namely Israel.

Dette er en så alvorlig forbrytelse at det fortjener livsvarig fengsel med hardt arbeid, mener domstolen.

“In light of the conviction, the court handed down a life sentence with hard labor,” the court ruled.

Det er kjent at jødiske interesser via mellommenn forsøker å kjøpe jord i Øst-Jerusalem. I dette tilfellet var det en palestinsk enke som solgte huset sitt. Det som lokker er ofte en høy pris. Kanskje vet de ikke en gang at de selger til jøder. Akel har tidligere arbeidet for det palestinske selvstyret. Man må formode at det gir troverdighet.

Nå har det palestinske selvstyrets religiøse råd utstedt en fatwa som sier at salg av jord til jøder er høyforræderi, både mot religionen og nasjonen.

Following Akel’s abduction in October, the PA’s religious council issued a fatwaruling that Palestinians selling property to non-Muslims would be considered an act of «high treason,» adding that such sales are «a great betrayal of religion, the homeland, and morals.”

Palestinsk lov forbyr allerede salg av jord til jøder eller israelske foretak.

PA laws prohibit any sales of property to any Israeli person or corporation.

Men så tett som palestinere og jøder bor og lever er en slik håndheving problematisk. Det går an å bruke stråmenn. Som kjent er israelske arabere en stor gruppe og økonomiske interesser trumfer det meste.

Hvordan reagerer det palestinske selvstyret på disse «utfordringene»? Med vold.

Earlier this month, a Palestinian man who was accused of selling property to Jews was gunned down in his West Bank town. Ahmed Salama, a resident of Jaljulia who was wanted by the PA for alleged property sales, was murdered near his home on December 7:

«Samlivet» er komplisert og det er ikke bare mellommenn som tjener jødiske interesser. Også venstreorienterte fungerer som spioner og informanter for palestinerne.

Earlier this month, a Palestinian man who was accused of selling property to Jews was gunned down in his West Bank town. Ahmed Salama, a resident of Jaljulia who was wanted by the PA for alleged property sales, was murdered near his home on December 7:

Palestinske myndigheter feilvurderer situasjonen når de tror de kan utfordre USA og Israel ved å dømme en amerikaner til livsvarig for et tomtesalg. Israelske myndigheter har selvfølgelig mange verktøy de kan spille på.

In response to Akel’s abduction, a number of PA officials were arrested last month by the Israeli government. Included in these arrests was Adnan Geith, the governor of the Jerusalem District of the Palestinian Authority, whom Israeli authorities believe was directly involved in Akel’s abduction.

The PA’s Minister of Jerusalem Affairs Adnan Husseini, who has advocated for Akel’s continued detention, has been banned from foreign travel. Husseini has been accused of targeting Palestinians for selling property to Israelis.

 

Palestinian Authority Sentences U.S. Citizen to Life in Prison for Selling Jerusalem Apartment to Jews

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.