Den palestinske ledelsen fortsetter å fortelle folket at Israel ikke er interessert i fred. Den forteller den ene mer fantasifulle storyen etter den andre, som at jødene ikke har noen historiske røtter i landet. Denne avvisningen fører til at antisemittisme ideer blomstrer. Den palestinske ambassadøren i Chile gikk 15. mai god for Sion vises protokoller. Norske medier dekker ikke denne negative siden, for den fyrer selv opp under den. Slik propaganda svekker ledelsens evne til å inngå fred med Israel. Profetiene blir selvoppfyllende. Inntil den palestinske ledelsen begynner å forberede folket på en mulig fred, vil det heller ikke bli noen.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.