Nytt

Black Box’ teatersjef Anne-Cécile Sibué-Birkeland sier hun foreløpig ikke har blitt kontaktet av politiet.

Teatersjef Anne-Cécile Sibué-Birkeland på Black Box sier hun «håper inderlig det ikke er noen sammenheng» mellom attentatet mot Waras hjem og stykket «Ways of seeing».

– I can’t speculate on this, it’s very difficult to speculate when someone commits a crazy act, but of course I sincerely hope that there is no direct connection between the piece and the acts that were committed today, sier Sibué-Birkeland til NRK.

Sjefen for det statsfinansierte teateret sier også at hun foreløpig ikke har blitt kontaktet av politiet.

Etter å først ha vært taus i mange timer om en mulig link til det kontroversielle stykket, slapp NRK i sin 21-sending til stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp), som viste til en mulig sammenheng mellom teaterforstillingen og angrepet:

– Det er i alle fall nærliggende å tro at dette kan knyttes til teaterforestillingen hvor man lå ute i buskene og filmet boligen til justisministeren og andre. Dette kan skape holdninger og kanskje vilje der ute til å gjøre hærverk og andre ting som er veldig negativt.

Det hadde vært enkelt for NRK å gjøre denne koblingen på egen kjøl, men man valgte å skyve en Frp-politiker foran seg.

Tybring-Gjedde mener forestillingen presenterer konspirasjonsteorier om et hemmelig nettverk av rasister som kan ha inspirert noen til å handle.

– Selv om det ytringsfrihetsmessig visstnok er lov å filme i hagene til folk, så skaper det spenninger i samfunnet og frykt, sier Tybring-Gjedde.

Han mener at Statsministerens kontor og Stortinget burde anmeldt saken.

 

Etter hva NRK erfarer undersøker PST om noen kan ha latt seg inspirere av Black Box-forestillingen, melder reporter Tormod Strand.

 Tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund (79) spiller i stykket «Ways of seeing».

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Les også