Sakset/Fra hofta

Foto: Reuters – fra et handlesenter nær København

Så du ikke den fremmede dominansen som satte sitt preg på hverdagen overalt i landet? Så du ikke at hele bydeler ble forvandlet til noe udansk? Så du ikke at danske byer og særlig viktige bygninger ble befestet? Så du ikke at politikerne var omgitt av livvakter? Så du ikke jødene som flyktet ut av Danmark? Så du ikke de mange moskeene som dukket opp overalt?

Så du ikke de døde som døde på grunn av de fremmede? Så du ikke arrene hos dem som de fremmede overfalt eller voldtok? Så du ikke avisene som tidde om de fremmedes angrep og overgrep? Så du ikke at ytringsfriheten ble kuet? Så du ikke forakten fra de fremmede? Så du ikke at du ble tvunget til å spise de fremmedes religiøse mat? Så du ikke de fremmede som gjemte seg bak heldekkende klær? Og så du dem ikke marsjere i gatene?

Hvorfor valgte du å lukke øynene?

Men du må da ha hørt skrikene fra dem som ble overfalt, sjikanert, voldtatt eller drept? Du må da ha hørt ropene fra de få som våget å slå alarm? Du må da ha hørt skytingen i gatene? Du må da ha hørt moskeenes innkalling til bønn? Du må da ha hørt om danske byer hvor dansker ikke lenger hadde adgang? Du må da ha hørt om kunstnernes, journalistenes, politikernes og domstolenes underdanighet og ydmykhet overfor de fremmede?

Du må da ha hørt skrikene fra bilistene som fikk en stein gjennom frontruten? Du må da ha hørt om den jødiske synagogen som fikk væpnede vakter? Du må da ha hørt om de fremmedes kultur, som ikke ga kvinner de samme rettighetene som menn? Du må da ha hørt om barna deres, som allerede fra første klasse skulle møte opp tildekket på skolen? Og du må da ha hørt knitringen fra de tusen bilene som hvert år ble brent i gatene?

Hvorfor valgte du å lukke ørene?

Hvorfor valgte du ikke å kjempe? For de privilegiene milliarder av mennesker ikke har. For den ytringsfriheten milliarder av mennesker ikke har. For den likestillingen milliarder av mennesker ikke har. For den omsorgen, nærheten og tilliten milliarder av mennesker ikke har. For det enestående samfunnet milliarder av mennesker ikke har.

Hvorfor valgte du å velge bort din egen kultur og dine egne verdier – og kampen for oss barna som nå må leve i et land som ikke lenger ligner på det landet hvor du ble født?

Hvorfor?

Dine barn og barnebarn – år 2025.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.