Nytt

Tre menn og to kvinner er tiltalt for trygdebedrageri og fem andre lovbrudd ved tre bilpleiesentre i Bergen. Fire av de fem tiltalte er i nær familie.

De tiltalte er en 56 år gammel mann som drev firmaet sammen med sin sønn (31). I tillegg til de to er også mannens svigerdatter (25), hans nevø (30) og en 28 år gammel kvinne tiltalt.

Statsadvokat Rudolf Christoffersen sier til Bergens Tidendeat begge de to kvinnene fikk utbetalt lønn selv om de ikke jobbet i noen av selskapene. Slik fikk de rett til sykepenger og andre Nav-ytelser.

Tiltalelisten er lang. Statsadvokaten mener det er blitt avdekket trygdebedrageri for over 1,8 millioner kroner, forsøk på trygdebedrageri på 642.000 kroner, skatteunndragelse for 282.000 kroner, momssvindel for 427.000 kroner, tapping av selskaper for over 600.000 kroner og bruk av ulovlig arbeidskraft uten arbeidstillatelse i Norge.

Forsvareren til den 31 år gamle sønnen opplyser at hans klient nekter straffskyld. Det er ikke kjent hvordan de andre stiller seg til tiltalen.

Politiet innhentet bevis ved å overvåke firmalokalene, slik at de kunne se hvem som ikke arbeidet der.

– Filmene viser at personer som gikk på dagpenger eller var sykmeldt arbeidet, mens personer som skulle ha vært på jobb, ikke arbeidet, forklarer Christoffersen.

Saken er foreløpig ikke berammet.