Nytt

– Vi ser veldig alvorlig på den situasjonen som har oppstått i Danmark og ikke minst at en norskiraner er innblandet i dette, sier Erna Solberg. Foto Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Den typen etterretningsaktivitet som er avdekket i Danmark, er uakseptabelt, og Norge jobber med en respons overfor Iran, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

En norsk statsborger er pågrepet i Sverige, mistenkt for å ha planlagt et attentat mot eksiliranere i Danmark. Mannen nekter straffskyld, opplyste den danske etterretningstjenesten PET tirsdag.

– Vi ser veldig alvorlig på den situasjonen som har oppstått i Danmark og ikke minst at en norskiraner er innblandet i dette. Det betyr at det blir en politietterforskning og et politiarbeid i Norge knyttet til vår side av denne saken. Jeg kan ikke gå inn i detaljene så lenge den pågår, sa Solberg på en pressekonferanse på Stortinget onsdag.

– Utenriksdepartementet jobber nå med hvilken respons vi skal ha på dette, også med bakgrunn i bedre informasjon fra våre polititjenester om forholdene rundt dette, sier statsministeren.

Hun møtte pressen sammen med de andre nordiske statsministerne som er i Oslo i forbindelse med Nordisk råd.

– Denne typen etterretningsaktivitet og forsøk på attentat som her er planlagt på et annet lands jord, er helt uakseptabelt. Jeg mener vi må si tydelig og klart fra om det, sier Solberg.