Nytt

Hordaland KrF vil ha garantier fra Trøndelag KrF om at fylkestingsmøtet vil praktisere forholdstallsprinsippet når det velger delegater til det ekstraordinære landsmøtet. Hvis ikke vil Hordaland sende en helblå delegasjon.

Hordaland frykter å bli tatt på senga hvis de bruker forholdstallsprinsippet og Trøndelag bruker winner-takes-it-all-prinsippet. Da vil Hordalands stemmer være nullet ut.

– Situasjonen nå er svært dramatisk, og vi er bekymret for at Hordaland skal bli nullet ut, sier Beate Husa, gruppeleder for KrF i Hordaland fylkesting, til VG.

Det er nå kamp på kniven i KrF om delegatene. Agder vedtok å sende tretten blå og fem røde delegater til landsmøtet fredag kveld.

– Vi er nødt til å vurdere alle virkemidler for å sørge for at Hordaland KrFs sitt syn blir gjenspeilet i landsmøtet. Vi er derfor villig til å anbefale årsmøtet å bruke flertallet i morgen til å sende en helblå delegasjon, med mindre vi får tydelige forsikringer fra fylket Trøndelag KrF om at de vil gå for forholdstallsvalg, sier Beate Husa.

 

Blå KrF-leder stiller delegat-ultimatum: – Situasjonen er svært dramatisk