Nytt

Tove Welle Haugland mener KrFs leder og generalsekretær nå orkestrerer prosessen der partiet skal bestemme seg for hvilken regjering landet skal ha. Foto Anne Signe Øygarden

Sentralstyremedlem Tove Welle Haugland mener KrF-leder Knut Arild Hareide og generalsekretær Hilde Frafjord Johnson styrer delegatprosessen til egen fordel.

– Jeg mener Hilde og Knut Arild bruker makten de har til å styre prosessen til fordel for Hareides syn, sier Haugland tilVG.

Haugland mener at sentrale politikere som ønsker samarbeid med høyresiden, ikke får argumentere for sine syn på årsmøtene.

– Jeg reagerer på at Hilde og Knut Arild ikke lar noen andre fra stortingsgruppen eller sentralstyret argumentere for å gå inn i dagens regjering på møtene i Oppland, Telemark og Hedmark. Det er en urettferdig måte å gjøre det på og de skader legitimiteten til hele prosessen, sier hun.

Både Hareide og Johnson avviser kritikken.

– Planen for fylkesårsmøtene diskutere vi sammen og partiledelsen godkjente den. Det er hektiske tider og vi forsøker nå å finne innledere slik at begge syn blir representert på samme nivå på årsmøtene, skriver partilederen til VG.

– Dette er helt feil og har absolutt ingen rot i virkeligheten. En samlet partiledelse godkjente opplegget for deltakelse på fylkesårsmøtene, skriver Johnson.

Hun sier at på hvert møte, der det er ønsket, er det en som representerer hvert syn.

 
 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!