Nytt

Hareide ankom Ålesund i ettermiddag. Kanskje han smiler litt mindre når han reiser videre.

KrF-leder Knut Arild Hareide kommer ikke til sine egne i Ålesund tirsdag. Et flertall av utsendingene fra Møre og Romsdal vil inn i Solberg-regjeringen.

Et flertall av utsendingene fra Møre og Romsdal til det ekstraordinære KrF-landsmøtet 2. november vil inn i Solberg-regjeringen, og ikke samarbeide til venstre slik Hareide ønsker, viser en gjennomgang Sunnmørspostenhar gjort av kandidatene til landsmøtedelegasjonen.

Det er bakteppet når KrF-leder Knut Arild Hareide, sammen med nestleder Olaug Bollestad, kommer til Ålesund for å være med på et lukket medlemsmøte i forbindelse med stiftelsen av nye Ålesund KrF tirsdag kveld.

Sju av tolv har tatt klart standpunkt for å gå i regjering med Erna. En ønsker at partiet skal fortsette som i dag, mens de fire andre er i tenkeboksen. Kandidatlisten skal nå til behandling i lokallagene.

Fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll sier til Sunnmørsposten at de ikke har vurderte hva kandidatene mener da de satte opp listen.

– Vi har ikke full oversikt over hva de ulike kandidatene mener. Vi har satt opp en liste som speiler hele fylket og som har en god fordeling mellom kvinner og menn, sier Frisvold.

Hun sier det kan bli endringer etter at alle lokallagene har sagt sitt.

Hareide, Bollestad og 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad reiser for tiden landet rundt på medlemsmøter for å overbevise medlemmene om sine respektive syn. De to nestlederne er uenige med partilederen i samarbeidsspørsmålet. Tirsdagens møte i Ålesund er det femte i rekken etter møter og dueller i Vennesla, Stavanger, Trondheim og Bergen.