Nytt

Partiet De Kristne (PDK) har fått 135 nye medlemmer siden august og mener bråket i KrF er årsaken.

I august og september fikk partiet henholdsvis 78 og 57 nye medlemmer, en markant økning fra tidligere. Fra juli til august ble medlemsveksten firedoblet, og bare den siste uken har 14 nye meldt seg inn i Partiet De Kristne (PDK).

– Det er flere som sier at de har fått nok av KrF. De føler at de forlater kristne verdier og den borgerlige blokken. Der er vi mye tydeligere enn de har vært i det siste, sier Beatrice Katla, kontormedarbeider i PDK til NTB.

Det er andre gang siden august at de opplever en medlemsboom. Særlig én gruppe søker seg nå over til PDK, som ble stiftet i 2011.

– Det er kristenkonservative som ikke liker retningen KrF går i. De kommer over til oss, sier Katla.

To saker

NTB har spurt etter oppdaterte medlemstall for Kristelig Folkeparti, men de er foreløpig ikke klare.

Så sent som i august meldte 168 personer seg ut av KrF av politiske grunner, ifølge Aftenposten. Det skjedde etter at familiepolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold viet et homofilt ektepar.

Like etter det, i august i år, meldte Bergens varaordfører Marita Moltu seg inn i Partiet De Kristne, noe som ifølge Katla bidro til sterk medlemsvekst på sensommeren.

Pleier å være rolig

Katla mener medlemsveksten de siste dagene kommer etter at Hareide fredag anbefalte at Kristelig Folkeparti bør søke regjeringsmakt sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Hun kan ikke huske at partiet noen gang har hatt en slik vekst, og mener det har vært «heftig pågang» den siste uken.

– Det pleier å være mye i valgkampen, men på høsten pleier det å være rolig når det ikke er valg. Dette kommer kun av at KrF har vært mye i mediene, og hva de står for, sier Katla.