Øyeblikket

Moteindustrien tror åpenbart at de ved å integrere islamske klær i sin portefølje skal kunne erobre nye markedsandeler. Men nå opplever de pushback fra andre deler av markedet. Trolig kommer dette som en stor overrraskelse. Det er amerikanske GAP som ville promotere en olajakke, men all oppmerksomhet kom til å rettes mot hijaben. Det er forunderlig at ikke GAP så for seg denne muligheten på bakgrunn av Frankrikes motstand mot hijab på barn. Jyllands-Posten skriver:

I et land, hvor det er forbudt for børn at bære synlige religiøse symboler i skolerne, herunder tørklæde, har Gaps reklame ført til krasse kommentarer på især det sociale medie Twitter. Flere af landets politikere føler sig stødt over kampagnen og har opfordret til at boykotte tøjgiganten.

Hashtagget #boycottgap har været hyppigt brugt på de sociale medier.

Talskvinden for det konservative parti Les Républicans gruppe i parlamentet, Lydia Guirous, anklager ligeledes Gap for at »underkaste sig islamismen«.

»Det er mishandling og en trampen på vores værdier om lighed, frihed og verdslighed,« siger hun ifølge avisen Le Monde. Foto: GAP-reklame