Sverigedemokraterna beholder posisjonen som Sveriges største parti, selv etter en markert tilbakegang på siste måling fra YouGov/Metro.

SD går tilbake 2,8 prosenpoeng sammenlignet med julimålingen, men beholder likevel ledelsen med sine 25,7 prosent. Deretter følger Socialdemokraterna med 21,2 prosent, fulgt av Moderaterna på 15,9 prosent.

Både Kristdemokraterna og Miljöpartiet ligger rett under sperregrensen på fire prosent og ville dermed røket ut av riksdagen om dette var valgresultatet. Feministiskt initiativ får 1 prosent.

Ifølge Metro viser målingen at velgermassen blir stadig mer polarisert. Sverigedemokraterna har nå nesten nøyaktig dobbelt så stor oppslutning som ved forrige valg, og samtidig ligger Vänsterpartiet 4,1 prosentenheter høyere enn valgresultatet i 2014.

– Alla som är besvikna på regeringen går förmodligen inte från Socialdemokraterna till Sverigedemokraterna. Det är väl det som förklarar även Vänsterpartiets framgång, sier statsviteren Marja Lemne til Metro.

Det er syv uker til det svenske valget, som holdes 9. september.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!