Arbeiderpartiet går på nok en smell i Vårt Lands juni-gallup. Ap går tilbake med 2,1 prosentpoeng til 21,5 prosent. Det er dårligst på 16 år på denne målingen.

Målingen ble tatt opp like etter og under en ny bølge med medieoppslag som setter søkelys på den opprivende interne striden partiet er inne i, skriver Vårt Land.

– Dette er veldig dårlig for Ap. Det som er ekstra alvorlig er at partiet går ytterligere tilbake etter fjorårets skuffende valg, sier valgforsker Svein Erik Tuastad.

Bakgrunnstallene fra målingen, som er utført av Norstat, viser at Ap lekker på alle bauger og kanter, både til den rødgrønne siden, til de borgerlige og til dem som sitter på gjerdet.

Statsminister Erna Solbergs Høyre går fram med 1,4 prosentpoeng til 27,8 prosent, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 13,6 prosent. Venstre øker med 1 prosentpoeng til 5,1 prosent. KrF holder seg på stedet hvil med 4,2 prosents oppslutning.

SV noterer seg for en marginal framgang på 0,3 prosentpoeng og lander på 7,5 prosent, mens Sp går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 10,7. MDG er solid under sperregrensen med sine 2,5 prosent (- 0,2) mens Rødt er like solid over grensen med en framgang på 0,9 prosentpoeng til 4,9 prosent.

Sekkeposten «andre partier» ligger på 2,2 prosent, tilbake fra 2,3 prosent på maimålingen.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!