Alternative für Deutschland (AfD) markerer sin protest mot Angela Merkel og regjeringen i Berlin søndag formiddag. Demonstrasjonen går under mottoet «Zukunft für Deutschland“ – fremtid for Tyskland. Ledende politikere holdt appeller hvor de advarte mot islamisering av landet.

Langs ruten står «de gode» motdemonstrantene og piper, skriker og viser fingeren. Politiet tar ingen sjanser og har sperret av med høye gjerder for å skille de polariserte gruppene fra hverandre.

Det var flere båter på elven med motdemonstranter som tydeligvis mente at AfD består av dumme mennesker.

Ikke veldig gunstig at demonstrasjon og motdemonstrasjon ender opp på samme sted!

Det blir alltid bråk når Antifa er tilstede.

Høye gjerder skal holde den «gode mobben» ute.

De «gode» har mye hår, mens de «slemme» har lite?

Våre samfunn rives i stykker.

Politiet har øyne i nakken.

Det er mange som vil demonstrere mot AfD i Berlin idag. Hvor er alle innvandrerne? Er tysk politikk bare av interesse for tyskere? Fra videoene ser vi at motdemonstrantene hovedsakelig er yngre mennesker. Gatebildet er derfor neppe representativt for hele velgermassen. 

«We see colours»

Flere av Berlins techno-nattklubber hadde organisert musikk for å overdøve AfD. Berlins natteliv er alt som nazistene (AfD red.merk) ikke er, sa de i en kommentar. «Vi er progressive, homser, feminister, antirasister, inkluderene, fargerike og vi har enhjørninger.»
   «The Berlin club culture is everything that Nazis are not,» they said in a statement. «We are progressive, queer, feminist, anti-racist, inclusive, colourful and we have unicorns.»

Welt spør sine lesere om hvordan de vurderer arbeidet til AfD-parlamentarikerne. 72% sier at de de beriker debatten. Det er få som er nøytrale i spørsmålet.

welt.de  the local

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!