Prinsesse Charlotte rekker tunge på vei til bryllupet. Foto: Andrew Milligan / Pool via Reuters

TV 2 Nyhetskanalen satte historisk rekord under bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle lørdag. TV 2 samlet hadde nesten åtte ganger så mange seere som NRK.

TV 2 Nyhetskanalen knuste alle rekorder, og under samsendingen med TV 2 fra klokken 12.30 til 14 lørdag var det i snitt 372.000 seere som fulgte med på prinsebryllupet fra England, ifølge Kampanje.

Til sammenligning hadde NRK et snitt på 51.000 seere fra klokken 12 til 14.30. Statskanalen sendte bilder fra England uten kommentarer fordi 1.700 journalister organisert i Norsk Journalistlag streiker.

På det meste hadde TV 2s sendinger 432.000 seere, mens NRK bikket på 103.000 seere.

TV 2 Nyhetskanalens sju og en halv time lange direktesending førte til en dagsandel på 13,7 prosent. Det er godt over den forrige rekorden på 9,8 prosent, som ble notert i 2010 under redningsaksjonen etter gruveulykken i Chile.

Forrige uke var også den sterkeste for TV 2 Nyhetskanalen noensinne med en andel på 7,5 prosent.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække mener det ikke er overraskende at flere valgte TV 2 enn NRK.

– NRK sendte bryllupet uten kommentarer, så en del av bildet er åpenbart at seerne likte den redaksjonelle satsingen vår, sier hun i en pressemelding fra TV 2.

– Det er viktig for oss å være et norsk alternativ til NRK. Vi ønsker å være en allmennkringkaster som tilbyr norsk innhold, og en viktig del av dette oppdraget er å samle seerne ved store begivenheter, sier Solbrække.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom er ikke overrasket over at TV 2 vant bryllupsdagen. Hun mener TV 2 Nyhetskanalen er den ekte vinneren i streiken.

– TV 2 har nok glade dager, sier hun til Kampanje.

Hun er dog usikker på om effekten vil vare også etter streiken fordi seermønsteret er ganske ustabilt om sommeren.