Dagen etter at hun ble uteksaminert fra Kent State University i Ohio med en universitetsgrad i biologi, lot Kaitlin Bennett seg fotografere da hun dukket opp igjen på campusen med kort kjole, høye hæler og et halvautomatisk gevær hengende på ryggen.

Bildet, som gikk viralt etter at det ble postet til Twitter, ledsages av en tekst som tar stilling mot å forby retten til å bære våpen på universitetenes områder:

«Now that I graduated from @KentState, I can finally arm myself on campus. I should have been able to do so as a student- especially since 4 unarmed students were shot and killed by the government on this campus. #CampusCarryNow»

En voldsom debatt med både ros og ris av Bennett fulgte. For motstanderne er poseringen en provokasjon: Våpenet hun bærer, en AR-10-rifle, har vært benyttet i flere masseskytinger i USA. Men hovedpersonen og hennes meningsfeller insisterer på retten til selvforsvar, en oppfatning som er mer utbredt enn rapporteringen i Europa vitner om. Amerikanerne blir neppe ferdig med denne debatten på lenge ennå.