En kvinne er kommet for å finne sine kjære etter selvmordsangrepet på Pentecoast Church i Surabya, Øst-Java, 13 mai. Foto: Antara Fot, Reuters/Scanpix

Selvmordsbombere har gått til angrep på tre kirker i kystbyen Surabaya i Indonesia. Minst ni personer er drept og 40 skadd, opplyser politiet.

Samtidig varsler politiet at tallene kan komme til å stige.

De tre bombene gikk av innenfor et tidsrom på ti minutter, opplyser politiets talsperson Frans Barung Mangera. Den første eksplosjonen fant sted klokken 7.30 søndag morgen lokal tid.

Myndighetene i landet hevder det er Jamaah Ansharut Daulah (JAD), et lokalt nettverk av militante islamister som har sverget troskap til IS, som står bak angrepet.

– De planla et angrep mot politimål 11. mai, men fordi politiet var forberedt, fant de alternative mål, sier talsperson Wawan Purwanto i landets statlige etterretningsorgan.

TV-bilder viser murblokker spredt omkring inngangspartiet til en av de rammede kirkene, mens politiet bevokter det avsperrede området.

Surabaya er Indonesias nest største by og hovedstad i provinsen Jawa Timur. Provinsen ligger øst på øya Java, like vest for Bali.

Landet har de seneste årene blitt rammet av flere angrep utført av ulike militante bevegelser.

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.