Nytt

Utenfor den britiske ambassaden i Warszawa. Polens president Andrzej Duda er blant dem som har intervenert på vegne av Alfie. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

En baby på et sykehus i Liverpool har skapt enorm interesse fordi helsemyndighetene nektet foreldrene å ta Alfie Evans ut av sykehuset og til utlandet for behandling.

Alfie led av en sjelden sykdom og legene ga til slutt opp. Men Bambino Gesu-hospitalet i Vatikanet sa seg villig til å ta imot ham.

Legene skrudde av hjelpeapparatene mandag og trodde Alfie skulle dø umiddelbart. Men han har fortsatt å puste. Lørdag morgen var det slutt.

“My gladiator lay down his shield and gained his wings at 02:30 absolutely heartbroken,” the boy’s father Tom Evans wrote on Facebook.

“Our baby boy grew his wings tonight … Thank you everyone for all your support,” his mother Kate James wrote.

Saken tilspisset seg da en domstol onsdag denne uken ikke tillot at Alfie ble flyttet og ført ut av landet. Hvordan er det mulig at foreldrene ikke har råderett over sitt eget barn, ble det spurt. Saken har fått voldsom dekning i bl.a Polen og USA.

Alfie har levd i en halvt vegetativ tilstand i snart et år. Legene ga opp, men foreldrene ville ikke gi opp. De ville forsøke en annen behandling. Det ble samlet inn flere hundre tusen dollar til ham.

Saken har skapt et inntrykk, bl.a i USA av at Storbritannia ikke lenger er et fritt samfunn.

Twitter-meldinger som denne fra Merseyside-politiet bidrar til en slik oppfatning:

 

‘My gladiator lay down his shield’: Toddler Alfie Evans dies in Britain

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.