Nytt

Kvinnen ble funnet bevisstløs på Langkaia i Bjørvika i morges. Langkaia går vis a vis Den Norske Opera (i bakgrunnen). Skjermdump fra Google Street View.

Oslo-politiet etterforsker en mulig voldtekt etter at en kvinne ble funnet bevisstløs på Langkaia. Kvinnen skal avhøres nærmere fredag ettermiddag.

– Hun fortalte selv at hun hadde blitt voldtatt. Vi er interessert i å snakke med vitner som har vært i området rundt funnstedet på Langkaia ved Havnelageret i Oslo natt til fredag i tidsrommet mellom 2.45 og da hun ble funnet rundt 6.30, sier vaktleder Øyvind Torgersen på krimvakta hos Oslo-politiet til NTB.

Den norske kvinnen i slutten av 30-årene ble sendt til overgrepsmottaket på legevakta i Oslo og er ferdig undersøkt. Torgersen vil ikke gi noen opplysninger om hvilke andre funn som underbygger voldtektsmistanken, eller hva som førte til at kvinnen mistet bevisstheten.

Skal avhøres

– Hun skal komme til politistasjonen og avhøres fredag ettermiddag. Vi er selvsagt interessert i å snakke med personer som kan ha sett noe i det aktuelle tidsrommet. Vi har allerede avhørt en del vitner, sier Torgersen.

Han vil ikke gi noen ytterligere opplysninger om kvinnen og hvem hun er.

Politiet sperret av et område like utenfor Havnelageret ved Bjørvika etter funnet. Krimteknikere avsluttet fredag formiddag sin undersøkelser på stedet.

Sjekker overvåkingsvideoer

Til NRK sier innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt at politiet trolig har video av selve hendelsen ettersom det er «ganske god kameradekning» i området. Dette kan imidlertid ikke Torgersen bekrefte overfor NTB.

– Vi har sikret og innhentet overvåkingsvideoer, men kan ikke bekrefte at hendelsen er fanget opp, sier Torgersen.