Nytt

Illustrasjonsfoto: depositphotos

 

Nyhetsbildet i Østerrike har de siste dagene vært preget av en rekke tilfeller av knivvold.

Onsdag i forrige uke ble fire familiemedlemmer knivstukket og skadet av en 23 år gammel afghaner i Wien. Mandagen i forveien gikk en østerriksk statsborger med egyptisk opphav til knivangrep på en vakt utenfor den iranske ambassadørboligen i Wien, og sist lørdag var den østerrikske hovedstaden åsted for et knivoppgjør mellom algeriere som nesten tok livet av den ene parten.

Tall fra det østerrikske kriminalpolitiet Bundeskriminalamt viser at det i 2016 fant sted 740 tilfeller av knivvold i Østerrike, mens det tilsvarende antallet i 2007 var 190, skriver Kronen Zeitung.

Det betyr at antallet knivangrep i landet, hva enten det er tale om mord eller legemsbeskadigelser, nesten er blitt firedoblet på mindre enn ti år. Kriminalpolitiet mener at terskelen for knivbruk har sunket i Østerrike de senere årene.

«Det handler mest om gjerninger begått i affekt», sier Vincenz Kriegs-Au, som er talsmann for Bundeskriminalamt, til nyhetsprogrammen «Zib 1» på ORF mandag kveld.

Grunnene er enten stridigheter i narkomiljøer eller i private hjem, ofte også interkulturelle konflikter, som avgjøres med kniver. «Mellom forskjellige migrantgrupper kan for eksempel det å ha kniv være en del av den mannlige måten å vise seg på», sier Kriegs-Au.

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!

Les også