Sikkerhetsrådet stemte mandag over et forslag fra Storbritannia om sanksjoner mot land som bryter våpenembargoen av Jemen. Russland nedla veto. Hvorfor? For å beskytte Irans våpenleveranser til houthi-opprørerne.

Det er bemerkelsesverdig at Russland bruker sin status i Sikkerhetsrådet til å beskytte Iran.

 

Russland har lagt ned veto mot et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd som tok til orde for tiltak mot land som bryter våpenembargoen mot Jemen.

I resolusjonsteksten ble det vist til en tidligere rapport hvor Iran anklages for å bryte embargoen. Årsaken er at iranske raketter og droner har endt opp hos Houthi-opprørerne i Jemen.

Avstemningen om forslaget, som Storbritannia sto bak og som var støttet av USA, fant sted mandag. Russland la deretter fram et eget forslag om forlenging av dagens sanksjoner mot Jemen, og det ble vedtatt enstemmig. (NTB)

Moralsk er det selvsagt ingen forskjell på Iran og Saudi-Arabia som bomber Jemen og ikke er så nøye med hva de treffer. USA har levert store mengder våpen til Saudi-Arabia så lenge krigen har pågått og det begynte under Obama.