Tre menn er siktet for 15 grove tyverier av kvinner over 90 år. De skal på nettet ha søkt etter ofre født på 1920-tallet på nettet.

Selv erfarne politifolk er rystet over hvor kyniske banden har vært, skriver Aftenposten.

De tre mennene er polsk-svenske romfolk. Ved flere tilfeller skal banden ha ringt på hos eldre kvinner og sagt de kom fra hjemmetjenesten. Så skal de ha spurt om å få komme inn for å smøre de eldres hender og føtter.

En kvinne ble frastjålet en gullring med smaragder, en annen mistet tre gullringer og en tredje ble frastjålet to perlekjeder.

– Jeg kan bekrefte at vi har beslaglagt utstyr som viser at de har søkt på nettet for å finne fram til kvinner over 90 år. Så har de forsøkt å komme seg inn i leiligheten ved å si at de kom fra hjemmetjenesten i kommunen, sier politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt til avisen.

Politiet understreker at dette fortsatt bare er en foreløpig siktelse som kan bli utvidet før påtalespørsmålet endelig avgjøres.

– Vi etterforsker flere saker, men for å spare tid har vi spurt tingretten om å holde av tid til hovedforhandling i april, sier politiadvokat Brandmo.

De tre er alle svensktalende, bosatt i Sør-Sverige og er svenske statsborgere. 26-åringen er født i Polen.

To av dem, svigersønn og svigerfar, ble så sent som i 2015 dømt for en serie grove tyverier og bedragerier fra kvinner over 80 år i Sør-Sverige.

Sluttsummen var på over 450.000 kroner, og de fikk begge to års fengsel.