En ansatt ved den britiske ambassaden i Beirut ble funnet drept og seksuelt misbrukt lørdag. Libanesisk politi har pågrepet en mann og forsikret at det var «privat», ikke politisk.

Rebecca Dykes (30) hadde vært ute og feiret en kollega og skulle hjem så hun rakk et tidlig fly. Men fra hun forlot restauranten til hun ble funnet i veikanten langs en motorvei i 04-tiden om morgenen, er det et stort hull. Hun ble funnet kvalt med en snor rundt halsen.

Gjerningsmannen er drosjesjåfør, og forklaringen virker plausibel. Men alle som kjenner Beirut og Midtøsten vil sperre øynene opp og spørre: Kan forklaringen være et cover? Det er ikke vanskelig å lage omstendigheter som virker tilforlatelige. Når vestlige diplomater blir drept på brutalt vis i utlandet, vekker det oppsikt. Av flere grunner.

 

A postmortem suggested she had been been strangled and police sources told the Telegraph she had been sexually assaulted. 

Kvinnen, identifisert som Rebecca Dykes, ble funnet drept lørdag. En obduksjonsrapport viser at hun ble kvalt med tau.

–Vi er knust over tapet av vår kjære Rebecca. Vi gjør alt vi kan for å forsøke å forstå hva som har skjedd. Vi ber alle medier om å respektere vårt privatliv slik at vi kan samles som en familie i denne vanskelige tiden, sa en talsperson for familien søndag.

Dykes hadde jobbet ved avdelingen for internasjonal utvikling ved den britiske ambassaden i Libanon siden januar 2017. Tidligere hadde hun arbeidet med samme tema i Irak og Libya. (NTB)

Den britiske ambassadøren i Libanon tvitret:

Josie Ensore, utenriksreporteren fra Daily Telegraph, som har base i Beirut, forteller til Sky News: «Det er ekstremt sjeldent at utlendinger blir angrepet og det er veldig lav kriminalitet i Beirut. Jeg føler meg tryggere her enn i London eller New York når jeg går hjem eller er alene.»

Sky News

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!