Nytt

Bilde: Lisa Bloom var advokat for Kathy Griffin, etter at Griffins stunt med et avskåret blodig Trump-hode ikke falt heldig ut. Her fra pressekonferansen i Los Angeles 2. juni 2016. Griffin reagerte på Blooms astronomiske salærkrav, og de to ble uvenner. Foto: Ringo Chiu/Reuters/Scanpix

California-advokaten Lisa Bloom forsøkte å få kvinner til å stå frem og rette sex-anklager mot Trump rett før valget 8. november 2016. To dager før valgdagen var Bloom villig til å betale 750.000 dollar.

Iveren Bloom la for dagen, hang utvilsomt sammen med det forestående valget. Billy Bush-videoen hadde ikke virket som antatt. Nå skulle isteden anklager i ellevte time velte Trumps sjanser.

Det er John Solomon i The Hill som avslører dette.

California lawyer Lisa Bloom’s efforts included offering to sell alleged victims’ stories to TV outlets in return for a commission for herself, arranging a donor to pay off one Trump accuser’s mortgage and attempting to secure a six-figure payment for another woman who ultimately declined to come forward after being offered as much as $750,000, the clients told The Hill.

Bloom ville sko seg på avsløringene. Hun ville selge dem til mediene og ta 33 prosent selv. Hvor kom pengene fra? Bloom sier at de ikke kom fra Hillary, men nekter å svare på om hun hadde kontakt med en Super-PAC, organisasjoner som samler inn penger for å drive valgkamp for en kandidat.

Blooms anstrengelser kommer også i et bestemt lys når man får vite at hun var advokaten til Harvey Weinstein. Hun forsvarte ham da anklagene mot ham haglet. Senere sa hun at det var en kolossal feil.

Bloom represenerte fire kvinner som vurderte å anklage Trump. To sto frem, og to avslo. Bloom sa det var «donorer» som meldte seg for å gi penger til «ofrene».

“Donors reached out to my firm directly to help some of the women I represented,” said Bloom, whose clients have also included accusers of Bill Cosby and Bill O’Reilly.

Sex-anklager er åpenbart blitt et politisk verkøy. Det denne historien bidrar til, er å så tvil om motiv og bakenforliggende årsaker. Plassert på riktig tidspunkt kan slike nyheter torpedere selv en vinnerkandidats sjanser.

En kvinne som sto frem med Blooms hjelp, er Jill Harth, en makeup-artist fra New York som i 1997 anklaget Trump for å ha forulempet henne seksuelt. Trump gikk til søksmål, og Harth trakk anklagen. Sommeren 2016 grov mediene frem saken hennes igjen, og hun gjentok anklagene. En anonym donor nedbetalte lånet på leiligheten hennes med 30.000 dollar. Mistanken oppstår: Var det pengene som fikk henne til å bekrefte historien?

En annen kvinne, som da det kom til stykket ikke ville stå frem, har den mest detaljerte og avslørende beskrivelsen av Blooms fremgangsmåte. De som sto bak, må ha hatt et sterkt ønske om at hun skulle stå frem rett før valget.

Kvinnen har stilt korrespondansen med Bloom til disposisjon for Solomon / the Hill. Bloom la ikke skjul på sine følelser overfor Trump:

Their texts and emails indicate Bloom held a strong dislike of Trump though. Bloom is the daughter of Gloria Allred, another prominent attorney who is representing a number of women who have made accusations of sexual misconduct against Trump.

In an email to the unnamed woman, Bloom said that her story was “further evidence of what a sick predator this man is,” referring to Trump.

Hvis Trump er «predator», hva da med Weinstein? Eller er det politisk tilhørighet som bestemmer hvem som er hva?

Documents also show Bloom’s efforts to get alleged victims of sexual assault or harassment to come out against Trump intensified as Election Day 2016 approached.

When Harth, for instance, informed Bloom she had just made a Facebook post urging other women to come forward about Trump in October 2016, the lawyer texted back: “Wow Jill that would be amazing. 27 days until the election.”

En kvinne som skulle stått frem og anklaget Trump for å ha forgrepet seg på henne som 13-åring, stilte ikke på pressekonferansen.

And when a potential client abruptly backed out of a pre-election news conference in which she was supposed to allege she was sexually assaulted at age 13, Bloom turned her attention to another woman.

Deretter brukte Bloom oppmerksomhet og energi mot den anonyme kvinnen, som var en venninne av Jill Harth. Kvinnen sier hun vurderte å stå frem i solidaritet med Harth, men hun hadde selv ikke noe utestående med Trump, for da han gjorde et fremstøt overfor henne, trakk han seg tilbake da hun sa nei.

Derfor likte ikke kvinnen at Bloom begynte å snakke om at de hadde dårlig tid. Hun forsto at det handlet om å ødelegge Trump.

That woman, Harth’s friend, went back and forth for weeks with Bloom in 2016 about going public with an allegation of an unsolicited advance by Trump on the 1990s beauty contest circuit.

“Give us a clear sense of what you need and we will see if we can get it,” Bloom texted the woman a week before Election Day.

“I’m scared Lisa. I can’t relocate. I don’t like taking other people’s money,” the woman wrote to Bloom.

“Ok let’s not do this then,” Bloom responded. “We are just about out of time anyway.”

The woman then texted back demanding to know why there was a deadline. “What does time have to do with this? Time to bury Trump??? You want my story to bury Trump for what? Personal gain? See that’s why I have trust issues!!”

Bloom begynte å tilby penger, først til kirken hennes, anonymt, og deretter steg beløpene. Kvinnen viste selv tegn på grådighet da hun ba om to millioner dollar. Det var for mye, men to dager før valget ble hun tilbudt 750.000 dollar, en betydelig sum. Etter valget var ikke historien hennes like mye verdt.

Tre ting kan ha bidratt til at kvinnen valgte å avslå: Hun forsto Blooms motiv, Trump hadde sluttet da hun ba ham holde opp, og hun støttet Trump politisk.

When Bloom found out the woman was still a supporter of Trump and associated with lawyers, friends and associates of the future president, she texted a request that jarred the woman.

“When you have a chance I suggest you delete the August 2015 Facebook post about supporting Trump,” Bloom texted. “Otherwise the reporter will ask you how you could support him after what he did to you. Your call but it will make your life easier.”

The woman declined. “I hate to say it, but i still rather have trump in office than hillary,” the woman texted back. Bloom answered, “Ok I respect that. Then don’t change anything.”

Historien om kvinnen som mente hun ble forulempet som 13-åring, skulle vært lagt frem på en pressekonferanse i november. Men kvinnen trakk seg, og Bloom begynte å få det travelt. Den anonyme kvinnen var hennes siste sjanse.

“I am confused because you sent me so many nice texts Wednesday night after my other client wasted so much of my time and canceled the press conference,” Bloom texted on Nov. 5, 2016.

Men kvinnen hadde havnet på sykehus, i Virginia. Bloom fløy da fra California for å overtale henne til å stå frem. Det var da tilbudet skjøt i været.

Kvinnen sier ett år senere at det var Blooms advokatur for Harvey Weinstein som fikk henne til å stå frem.

The woman said, however, no one associated with the Trump White House or the president forced her to come forward or made any offers to induce her to talk to The Hill. She said she agreed to do so only after she became disgusted to learn this past October that Bloom had agreed to work in defense of Weinstein.

“I couldn’t understand how she could say she was for people like me and then represent someone like him. And then all the money stuff I knew about. I just became frustrated,” she said.

Historien om Bloom og kvinnene er bare nok et kapittel i sagaen om planene som ble lagt for å stanse Trump. Sex-anklager er åpenbart det mest potente, men det krever en viss autensitet. Man skal tåle oppmerksomheten, og da bør historiene være vanntette. Her var det mye penger involvert, men det ville ikke publikum fått vite to dager før valget.

Exclusive: Prominent lawyer sought donor cash for two Trump accusers

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!