Lekeplassen hvor treåringen ble stukket ihjel.

Finland ble i går rystet av det brutale drapet på en 3-åring på en lekeplass i Borgå i Finland. Barnets egen far er pågrepet og siktet.

Den siktede skal ha hatt en konflikt med barnets mor om samværsrett.

Mordet ble begått ved 8-tiden om morgenen nær en skole i Borgå sentrum. Politi som kom til hadde en stri tørn med å pågripe barnets far, som gjorde kraftig motstand.

Treåringen var da ennå i live, men døde kort etter ankomst til sykehuset.

Ifølge politiet var det mange vitner til hendelsen, blant dem mange barn som er elever på en skole som ligger rett ved lekeplassen.

– Den tragiske knivstikkingen av et lite barn her i Borgå vekker både sorg, sinne og fortvilelse, skriver den lokale biskop, Björn Vikström, på Facebook.

Svenskspråklige HBL.fi (Hufvudstadsbladet) oppgir at barnefaren er 40 år gammel, har fransk statsborgerskap, og er hjemmehørende i den franskspråklige delen av Karibia.

Pappaen skal tidligere også ha mishandlet barnets mor, og bortført gutten til Karibia. Paret skal ha hatt en langvarig konflikt om samværsrett, og «franskmannen» skal ha truet med å drepe barnets mor og seg selv dersom han ikke fikk det slik han ville.

 

HBL: Borgåtragedin: Pappan misstänks för mord – utdragen vårdnadstvist i bakgrunden