EU reagerer på de nye Russland-sanksjonene som Representantenes Hus har vedtatt, før de godkjennes av Senatet. EU er riktig besk i tonen og lover å reagere. Det lyder nesten som en trussel.

– Det amerikanske lovforslaget kan få utilsiktede ringvirkninger som påvirker EUs energiinteresser. At USA skal komme først kan ikke bety at Europa skal komme sist, uttaler EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i en pressemelding. (:::)

– Hvis våre bekymringer ikke blir tatt på alvor, står vi klare til å handle deretter i løpet av få dager, heter det videre.(NTB)

Men slik stemningen er i Kongressen for tiden kan EU se langt etter en justering av kursen. Kongressen vil ha payback for innblanding i valget.

419 representanter stemte for og tre stemte imot lovforslaget i Representantenes hus i USA. Før det kan sendes til Det hvite hus, må det også godkjennes i Senatet. Presidenten kan velge å skrive under eller bruke sin vetorett til å stanse forslaget. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂