En 17 år gammel muslimsk jente, Nabra Hassanen, ble søndag slått ihjel på vei fra moskeen. Gjerningsmannen er en 17-åring fra El Salvador som oppholder seg ulovlig i USA.

Foreldrene tror hun ble drept fordi hun var muslim. Politiet sier hennes død var et ut slag av road rage, et raseri som Darwin Martin Torres ble grepet av under en krangel med en annen gutt.

«Based on the information our detectives have at this point, there is no indication that this was a hate-bias motivated-related crime,» police said. «If that changes as the investigation progresses, we would certainly pursue that aspect.»

Julie Parker, director of media relations for Fairfax County police, said in Monday’s press conference that the incident started early Sunday around 3:40 a.m. local time when a group of about 15 teens were walking in Fairfax County to get some food after participating at an overnight event at the ADAMS center (All Dulles Area Muslim Society). Parker said detectives believe the suspect drove up to the teens when a male teen on a bike started arguing with him.

The suspect, who has been identified as Darwin Martinez Torres, then drove up on a curb and the group of teens ran, said Parker. She added that detectives believe Torrres became enraged from the argument when he got out of his car and began chasing the group with a bat. He caught Hassanen and hit her with the bat before taking her in his car to a second unidentified location in Loudon County, said Parker.

Men siden det var et muslimsk offer er det noen som gjerne vil ha det til at det. var en hatforbrytelse som handlet om religioin.

CNN kjørte frem at det kanskje var en hatforbrytelse, selv om politiet uttrykkelig sier at det ikke var det.

Uansett, sa CNN: Hatforbrytelser mot muslimer har hatt en voldsom stigning.

Det er tydelig hva CNN mener.

Saken illustrerer hvor følsom relasjonen mellom muslimer og ikke-muslimer er blitt. Med en gang det tilstøter en muslim nå, melder mistanken seg om at det var en hatforbrytelse. Men sjelden eller aldri andre veien.

Dette er ikke akkurat til muslimers fordel, for de blir da levende under særlig beskyttelse.

Police say road rage incident led to the death of Virginia Muslim teen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.