Nytt

(foto: privat)

«Jeg vil ikke at mine barn skal lære om alle andre religioner enn sin egen», skriver Charlotte Rode, formann i Sarpsborg FpU, i Dagbladet.

– Det er viktig for meg at mine etterkommere tar vare på de kristne verdiene vi har og viderefører dem til neste generasjon, skriver Rode.

Hva er vel Norge uten sine kristne verdier? spør hun. At Ap vil fjerne K-en i KRLE-faget finner hun absurd. Men samtidig logisk «…siden det er et faktum at Arbeiderpartiet snart har nesten flere velgere med utenlandsk bakgrunn enn norsk.»

Hun siterer AUF-leder Mani Hussaini: «Om AP ønsker å fremme mangfold og toleranse, må K-en ut.»

Jeg vil ikke at mine barn skal lære om alle andre religioner enn sin egen, jeg vil at mine barn skal konfirmere seg, gifte seg i kirken og ha juleforestillinger om Josef og Maria og deres lille frelser.

For meg er det viktig at mine etterkommere tar vare på de kristne verdiene vi har og viderefører dem til neste generasjon, slik at kristendommen aldri dør ut. Jeg syns vi burde legge mer trykk på kristendom i KRLE-faget enn islam, for vi bor tross alt i Norge!

Frp mener at kristendom og kristen kulturarv skal ha en sentral plass både i KRLE-faget og i formålsparagrafen. Det skal ikke være den minste tvil om at skoleeier skal ha frihet til å trekke våre kristne verdier og kulturarv inn i skolehverdagen, og at det også skal være lov til å ha skolegudstjenester, skriver Charlotte Rode.

 

Dagbladet: Jeg vil ikke at mine barn skal lære om alle andre religioner enn sin egen